Geschreven door: Daniël van Meerendonk

Optimaliseer jouw content voor Search Generative Experience

Met de introductie van Google’s Search Generative Experience (SGE) verandert de manier waarop content wordt gevonden en vertoont in zoekresultaten. Het is nu belangrijker dan ooit om jouw content hierop voor te bereiden. In dit kennisartikel leer je hoe je jouw content kunt optimaliseren voor Google’s Search Generative Experience (SGE) door gebruik te maken van jouw meest unieke USP’s en gedetailleerde productkenmerken. We geven voorbeelden van hoe content was en hoe deze nu geoptimaliseerd kan worden om beter aan te sluiten bij de zoekintenties van SGE.

 

Voorbeeld 1: Product – Herenschoenen #

Oude SEO-content:

“Onze herenschoenen zijn van hoge kwaliteit en geschikt voor elke gelegenheid.”

Geoptimaliseerde SEO-content voor SGE: 

“Deze herenschoenen zijn perfect voor huisvaders die hun zomerdag op het strand doorbrengen. Ze zijn gemakkelijk aan en uit te trekken, zodat je snel het water in kunt. Daarnaast bieden ze uitstekende ondersteuning en comfort voor lange wandelingen op het zand.”

Waarom dit werkt:

 • Specifiek product: herenschoenen
 • Specifieke situatie: zomerdag op het strand
 • Specifieke doelgroep: huisvaders
 • Specifiek voordeel: gemakkelijk aan en uit te trekken, comfort en ondersteuning

Bij SGE lijkt de zoekopdracht meer op een gesprek met de AI. Hoe meer er in detail omschreven wordt in de productomschrijving, hoe groter de kans dat de AI jouw product ziet als beste match. 

 

Voorbeeld 2: Dienst – Bouw aannemer #

Oude SEO-content: 

“Wij bieden professioneel bouwadvies en constructiediensten voor projecten van elke omvang.”

Geoptimaliseerde SEO-content voor SGE: 

“Onze bouw- en aannemersdiensten zijn perfect voor huiseigenaren die hun woning willen renoveren of uitbreiden. We bieden maatwerkoplossingen voor elk renovatieproject, van het ontwerpen van moderne keukens tot het realiseren van energiezuinige dakkapellen, allemaal binnen jouw budget en tijdschema.”

Waarom dit werkt:

 • Specifieke dienst: bouw- en aannemersdiensten
 • Specifieke doelgroep: huiseigenaren
 • Specifieke voordelen: maatwerkoplossingen, moderne keukens, energiezuinige dakkapellen, binnen budget en tijdschema

 

Voorbeeld 3: Product – Elektrische fietsen #

Oude SEO-content: 

“Onze elektrische fietsen zijn duurzaam en hebben een lange batterijduur.”

Geoptimaliseerde SEO-content voor SGE: 

“Deze elektrische fietsen zijn ideaal voor forenzen die dagelijks lange afstanden moeten afleggen. Met een batterij die tot 100 kilometer meegaat en een comfortabel zadel, zorgt deze fiets voor een soepele en snelle rit naar je werk zonder vermoeid te raken.”

Waarom dit werkt:

 • Specifiek product: elektrische fietsen
 • Specifieke situatie: dagelijkse lange afstanden forenzen
 • Specifieke voordelen: lange batterijduur, comfortabel zadel

 

Voorbeeld 4: Dienst – Ondernemersjuristen kantoor #

Oude SEO-content: 

“Wij bieden juridische diensten voor bedrijven die juridisch advies nodig hebben.”

Geoptimaliseerde SEO-content voor SGE: 

“Ons ondernemersjuristen kantoor is gespecialiseerd in het ondersteunen van start-ups die hun bedrijf willen beschermen tegen juridische risico’s. Wij bieden op maat gemaakte contracten en advies over intellectueel eigendom, zodat je zeker weet dat jouw innovatieve ideeën veilig zijn en je juridische valkuilen vermijdt.”

Waarom dit werkt:

 • Specifieke dienst: juridische diensten
 • Specifieke doelgroep: start-ups
 • Specifieke voordelen: op maat gemaakte contracten, advies over intellectueel eigendom, bescherming tegen juridische risico’s

 

Bereid je SEO voor op SGE #

Het optimaliseren van content voor SGE zorgt voor een verschuiving van generieke beschrijvingen naar zeer gedetailleerde en doelgroepgerichte content. Door specifiek te zijn over wat jouw product of dienst uniek maakt en hoe het voldoet aan de specifieke behoeften en situaties van jouw doelgroep, kun je ervoor zorgen dat jouw content wordt opgepikt door de AI-algoritmen van Google en beter zichtbaar wordt in de zoekresultaten. Meer weten? Lees hier alles over de toekomst van SGE. Meer vragen over SEO? Neem contact met ons op.