5 tips om je email marketing strategie beter te laten converteren

Uren spenderen aan het maken van de perfecte email marketing strategie om hem uiteindelijk bijna compleet ongelezen te zien. Wellicht komen er een of twee conversies uit voort, maar dat is het dan ook. Om te zorgen dat jullie dit niet overkomt geven wij 5 tips om jullie te helpen jullie email marketing strategie te optimaliseren. 

1. De onderwerpregel is cruciaal

De onderwerpregel is een zeer belangrijk deel van een email.. Dit is het eerste contactmoment met de lezer in zijn inbox, waarna hij/zij vervolgens  beslist de e-mail te openen of niet. Mogelijk is de inhoud van de e-mail precies wat de lezer zou willen lezen, maar wanneer de onderwerpregel niet aanslaat, zal de lezer er nooit achter komen. Vertel welke meerwaarde er in de email zit, houd het beknopt, betrouwbaar, het persoonlijk en natuurlijk vooral relevant!

2. Schrijf voor het internet

Over beknopt gesproken; zorg ervoor dat je voor het internet schrijft en niet voor een uitgeversbedrijf of zondagskrantlezer. De e-mail in onze inbox, vooral persoonlijke e-mail, is een vluchtige leeservaring. Houd de zinnen kort en krachtig. Lange samenstellingen of gecompliceerde woordspelingen vallen helaas minder goed op in een email.

3. Gebruik gepersonaliseerde mails voor je doelgroep

De kracht van email marketing zit hem in het feit dat je op een zeer gepersonaliseerde manier kan communiceren. De boodschap bereikt de mensen in jullie email doelgroep direct. Gebruik dit dus als voordeel! Speel in op eerdere contactmomenten, spreek jullie doelgroep persoonlijk aan en gebruik de kennis die je over jullie doelgroep hebt om te tonen dat je de doelgroep kent.Zo raak je de juiste snaar en kun je een relatie opbouwen met je contacten. Vergeet dit zeker niet op te nemen je email marketing strategie. 

4. Waarde toevoegen

Je wilt niet dat je eerste prioriteit jullie product push ligt. Geef een goede tip, een interessant document of een speciale aanbieding, bijvoorbeeld. Wil je echt uitpakken, combineer dit dan met een stukje personalisatie. Denk bijvoorbeeld aan een persoonlijke korting of een unieke actie over een product/dienst dat goed aansluit bij wat de doelgroep die je target.. Wanneer je je doelgroep helpt en goed informeert, zal jullie   conversiepercentage hoger worden en meer rendement halen uit jullie email marketing strategie.

5. Stimuleer tot actie met behulp van een goede CTA (Call To Action)

Als ondernemer of marketeer zal dit geen verrassing voor je zijn. Toch gaat dit in veel gevallen niet goed. Een heldere CTA wordt vaak vergeten.Hoewel je zeker niet te veel wilt pushen in een email, blijft het zeker belangrijk dat je doelgroep te horen krijgt welke actie ze moeten ondernemen. Vaak zijn call to actions nog erg algemeen; lees verder, bekijk de aanbieding, meer informatie bekijken, etc. Een handige tip is om het belangrijkste voordeel te benadrukken. Wat levert jullie call to action de lezer op? 

Tools voor jou email marketing strategie

Er bestaan vele tools waarmee je voor jou bedrijf een email marketing strategie kan opzetten. Sommige tools richten zich vooral op e-commerce en webshops, terwijl andere tools zich beter lenen voor de B2B markt. Binnen Nederland wordt vaak als eerst gekozen voor Mailchimp. Dit is waarschijnlijk het meest populaire platform voor het versturen van nieuwsbrieven. Dit heeft vooral te maken omdat Mailchimp gratis is om mee te starten maar toch een aantal uitgebreide functies bevat.

Creëer een goed uitgedachte email marketing strategie!

Doormiddel van de bovenstaande tips kun je aan de slag met het opzetten en uitwerken van jullie email marketing strategie. Doormiddel van de tips zullen lezers sneller converteren en zal het jullie bedrijf helpen groeien. Komen jullie er niet helemaal uit of hebben jullie vragen over jullie email marketing strategie? Wij kijken graag mee!

Author:
Barry is een visionaire ondernemer en digitale strateeg die al meer dan 10 jaar lang de digitale wereld kent. Als de oprichter en eigenaar van BE Digital, een toonaangevend digitaal bureau, heeft hij zijn stempel gedrukt op de industrie door honderden klanten te helpen hun digitale aanwezigheid te optimaliseren en hun groeidoelen te bereiken. Met meer dan 10 jaar ervaring heeft Barry een diepgaand inzicht ontwikkeld in digitale strategieën, marketingtrends en technologische ontwikkelingen. Zijn passie voor innovatie is goed merkbaar binnen het bedrijf en is een belangrijke factor in het voortdurend voorop lopen bij nieuwe ontwikkelingen in de branche. BE Digital is niet alleen gericht op het vergroten van de zichtbaarheid van zijn klanten online, maar ook op het creëren van waarde en het stimuleren van groei. BE Digital begrijpt dat elk bedrijf uniek is en streeft ernaar om op maat gemaakte oplossingen te bieden die aansluiten bij de specifieke doelstellingen en behoeften van zijn klanten, vooral gericht op het MKB-segment.