10 interessante weetjes over online marketing

Wil jij met jouw bedrijf starten met online marketing, maar heb je geen goed beeld wat online marketing precies voor jouw onderneming kan betekenen? Of wil je graag je online marketing naar het volgende level brengen maar weet je niet hoe? BE Digital geeft jou 10 zeer interessante online marketing weetjes!

Online marketing weetjes

De online marketing weetjes zijn voorgekomen uit ervaringen van BE Digital met haar eigen klanten. Wil jij ook online verder groeien? Vergeet dan zeker niet verder te lezen. 

1. Bedrijven die meer dan 15x per maand bloggen krijgen 5 keer zoveel bezoekers als bedrijven die dit niet doen.

Hoe belangrijk is het voor bedrijven om maandelijks meerdere blogs te plaatsen op de website? BE Digital heeft ervaren bij haar klanten dat bij minimaal 15 blogs posts per maand, de bezoekers tot wel 5 keer kan vergroten! 

2. Video’s zorgen ervoor dat bezoekers tot wel 2 minuten of langer op de website blijven.

Vind jij het ook lastig om te bepalen wat voor content het beste voor jullie website of socials werkt? BE Digital helpt klanten door advies te geven op het gebied van het inzetten van content. Wij zijn grote voorstander van video’s omdat deze vaak zorgen voor een langere sessie duur en een hogere CTR (Click Trough Ratio).

3. Klanten die email marketing ontvangen geven 83% meer geld uit tijdens het winkelen.

Zouden jullie ook graag de conversiewaarde per klant willen verhogen? Door actief in te zetten op e-mail marketing kan je klanten makkelijker triggeren om het bestelbedrag te verhogen.

4. Het toevoegen van een locatie en telefoonnummer bij een Google Adwords advertentie kan resulteren in 6 tot 8% stijging in de doorklikratio.

Zouden jullie ook graag een hogere CTR (Click Trough Ratio) willen behalen met jullie Google Ads campagne? Door bijvoorbeeld het toevoegen van een locatie en telefoonnummer aan de advertentie, stijgt het doorklikratio gemiddelde met 6-8%.

5. Het doorklikratio van een triggerende titel is 119% hoger dan het doorklikratio op ‘normale’ titels.

Willen jullie een hoger doorklikratio behalen op jullie website of met advertenties? Door een triggerende titel toe te voegen kan je het gemiddelde CTR verhogen met tot wel 119%.

6. Gepersonaliseerde emails verhogen het doorklikratio met 14% en verhoogt het conversie percentage met 10%.

Willen jullie ook een effectieve e-mail campagne inzetten met een hoog doorklikratio die bijdraagd aan een verbeterd conversie ratio? Door te werken met een goed uitgedachte strategie kan jullie e-mail campagne zeker bijdragen aan meer succes.

7. Gemiddeld krijgen bedrijven 45% groei in de bezoekersaantallen wanneer het aantal blog artikelen wordt aangevuld van 11-20 naar 21-50 blog artikelen.

Zouden jullie ook meer organische bezoekers willen trekken door het plaatsen van blogs? Door actief te zijn met meer dan 20 tot 50 blogs wordt het aantal organische bezoekers tot wel 45% verhoogd. Willen jullie ook een goede strategie voor het plaatsen van blogs?

8. Blog artikelen beïnvloeden aankoopbeslissingen 63% meer dan tijdschriften en kranten.

Wisten jullie dat blog artikelen een grote invloed kunnen hebben op de aankoopbeslissing van een potentiële klant? Naast de aankoopbeslissing beïnvloeden, dragen de blogs ook bij aan het verhogen van het aantal organische bezoekers.

9. Van alle klanten zegt 67% dat de kwaliteit van de productfoto sterk van invloed is bij het maken van de keuze.

Content is key, oftewel het is van essentieel belang dat jullie online goede foto’s en video’s inzetten om een potentiële klant te laten converteren.

10. Van de volwassen internetgebruikers gebruikt 91% regelmatig social media.

Inmiddels is sociale media niet meer weg te denken in deze wereld. Is jullie bedrijf nog niet online actief of zijn jullie nog niet op de goede weg? BE Digital is de ideale sparringpartner om jullie bedrijf naar het volgende level te brengen.

Meer online marketing weetjes?

Wil jij graag een keer sparren over onze online marketing weetjes, jouw online marketing strategie of onze dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact en wij gaan jou helpen naar het volgende level!

Author:
Barry is een visionaire ondernemer en digitale strateeg die al meer dan 10 jaar lang de digitale wereld kent. Als de oprichter en eigenaar van BE Digital, een toonaangevend digitaal bureau, heeft hij zijn stempel gedrukt op de industrie door honderden klanten te helpen hun digitale aanwezigheid te optimaliseren en hun groeidoelen te bereiken. Met meer dan 10 jaar ervaring heeft Barry een diepgaand inzicht ontwikkeld in digitale strategieën, marketingtrends en technologische ontwikkelingen. Zijn passie voor innovatie is goed merkbaar binnen het bedrijf en is een belangrijke factor in het voortdurend voorop lopen bij nieuwe ontwikkelingen in de branche. BE Digital is niet alleen gericht op het vergroten van de zichtbaarheid van zijn klanten online, maar ook op het creëren van waarde en het stimuleren van groei. BE Digital begrijpt dat elk bedrijf uniek is en streeft ernaar om op maat gemaakte oplossingen te bieden die aansluiten bij de specifieke doelstellingen en behoeften van zijn klanten, vooral gericht op het MKB-segment.