Universal Analytics stopt in juli 2023: verder met Google Analytics 4

Het einde van Google Analytics Universal

Google heeft bekendgemaakt dat Universal Analytics vanaf 1 juli 2023 voorgoed plaats gaat maken voor haar opvolger: Google Analytics 4. Dit houdt in dat het doek langzaam zal vallen voor een systeem dat al in gebruik is vanaf oktober 2012. De focus komt nu volledig te liggen op de opvolger: Google Analytics 4, die nu tweeënhalf jaar actief is op de markt.

Lees verder om te weten te komen wat dit voor gevolgen voor u zal hebben en op welke manier u zich het best op deze volgende fase kunt voorbereiden. 

Alle standaard Universal Analytics-properties stoppen met de verwerking van nieuwe Analytics-gegevens per 1 juli 2023. Indien u een Universal Analytics 360-klant bent, zal u drie maanden extra de tijd krijgen en zal de verwerking van nieuwe Analytics-gegevens stoppen per 1 oktober 2023. Alle gegevens die voor deze periode verzameld zijn, zullen ten minste nog zes maanden beschikbaar blijven.

Snel beginnen met Google analytics 4

Google Analytics 4 is een geheel nieuwe methode van meten. Zowel de methode van dataverzameling als de manier van analyseren zullen moeten worden aangepast wanneer u de switch maakt. U kunt data van Universal Analytics niet zomaar vergelijken met data van Google Analytics 4.  

Heeft u Google Analytics 4 nog niet geïmplementeerd? Of zijn alleen de standaardmetingen actief? Dan is het verstandig om zo snel mogelijk te beginnen met de volledige implementatie van Google Analytics 4. Op deze manier kunt u ervoor zorgen dat uw Google Analytics 4 profiel ook historische data bevat wanneer Universal Analytics stopt met het verzamelen van data. Ook is het goed om te inventariseren welke dashboards binnen uw organisatie op dit moment gebruik maken van Universal Analytics-data. Zorg ervoor dat u op tijd start met het omzetten van uw dashboards naar Google Analytics 4 als databron.

Ondersteuning nodig bij de overstap naar Analytics 4?

Wij adviseren u nu actie te ondernemen om ervoor te zorgen dat u goed voorbereid bent op de overstap naar Google Analytics 4. Wij bij BE Digital helpen u graag bij deze belangrijke overstap.