Apple iOS 18: De toekomst van AI in jouw broekzak

Apple gaat AI in jouw iPhone integreren in de nieuwe software-update Apple iOS 18. Deze update brengt veel nieuwe handige functies en tools met zich mee. We wisten al dat onze telefoons kleine computers zijn, maar met deze nieuwe ontwikkeling ontstaat er een interessante mogelijkheid om AI-tools remote te gebruiken. In dit artikel bespreken we de nieuwe functies van Apple iOS 18 en hoe je deze kunt benutten voor meer efficiëntie en creativiteit, gewoon vanuit je broekzak.

Wat maakt deze update zo interessant?

Het vernieuwende aan AI op je telefoon is dat het je dagelijkse taken veel eenvoudiger maakt. Waar je eerder misschien moest wachten tot je achter je computer zat om bepaalde taken uit te voeren, kun je dit in sommige gevallen nu direct vanaf je telefoon doen. Of het nu gaat om het automatisch organiseren van je foto’s, het maken van aangepaste afbeeldingen of het krijgen van snelle antwoorden via de verbeterde Siri, deze tools maken je workflow soepeler en efficiënter. Je hebt letterlijk een slimme assistent in je broekzak die je helpt om sneller en slimmer te werken, zonder dat je technische kennis nodig hebt.

Maar vooral de schrijfhulp in de nieuwe update is interessant. Voor ondernemers die vaak onderweg zijn, is typen op een mobiel apparaat niet zo vloeiend als op een desktop keyboard. De nieuwe schrijfhulp in Apple iOS 18 biedt handige AI-tools voor het herschrijven en samenvatten van teksten. Denk hierbij aan functies als:

  • Herschrijven: Optimaliseer en herschrijf teksten voor helderheid en impact.
  • Polijsten: Verfijn teksten door de toon en stijl aan te passen aan jouw doelgroep.
  • Samenvatten: Maak uitgebreide teksten korter en bondiger.
  • Spelling- en grammaticacontrole: Zorg voor foutloze documenten en e-mails.
  • Complexe teksten vereenvoudigen: Maak technische informatie begrijpelijker.

Creatieve mogelijkheden

Met de iOS 18 update biedt je iPhone nu nog meer creatieve mogelijkheden die je helpen om afbeeldingen gemakkelijk te bewerken. Voorheen moest je vaak externe tools of apps gebruiken om visuele content te maken, maar nu kun je direct vanuit je iPhone indrukwekkende afbeeldingen en gepersonaliseerde emoji’s genereren. Of je nu foto’s wilt bewerken of illustraties nodig hebt, de nieuwe functies maken het nog eenvoudiger en toegankelijker.

Daarnaast maakt de update het eenvoudiger om je communicatie te personaliseren en te onderscheiden. Waar je eerder beperkt was tot standaard emoji’s en visuals, kun je nu unieke, op maat gemaakte emoji’s maken. Hiermee kun je jouw vrienden, klanten of collega’s op een leukere en meer betrokken manier aanspreken. De verbeterde creatieve tools op je iPhone zorgen ervoor dat je altijd en overal professionele en aantrekkelijke content kunt maken, zonder dat je uitgebreide kennis nodig hebt.

Verbeterde Siri

Met de upgrade in Apple iOS 18 is Siri nog slimmer en persoonlijker geworden, wat betekent dat je snel en efficiënt taken kunt automatiseren en dagelijkse processen kunt stroomlijnen. Bekijk hier hoe dit eruitziet. Denk hierbij aan:

  • Context relevante interacties: Siri begrijpt beter wat er op je scherm staat en reageert op basis van context.
  • Taken automatiseren: Beheer bestanden, maak mappen aan en voer specifieke acties in apps uit.
  • Intuïtieve interactie: De nieuwe gloeiende ring rond het scherm maakt Siri nog makkelijker in gebruik.
  • Verbeterde productiviteit: Focus op belangrijke taken en verhoog efficiëntie.
  • Gebruiksvriendelijkheid: Siri’s verbeterde functies maken je dagelijkse workflow soepeler.

Integratie met ChatGPT

Een van de meest opvallende nieuwe functies in Apple iOS 18 is de integratie met ChatGPT. Deze AI-assistent biedt uitgebreide mogelijkheden voor vragen en contentcreatie, zonder dat je een apart OpenAI account nodig hebt. Dit betekent dat je direct via je telefoon toegang hebt tot een AI voor onderzoek en analyse.

ChatGPT kan je helpen bij het genereren van ideeën voor marketingcampagnes, het schrijven van blogposts of het beantwoorden van vragen. Dit kan vooral handig zijn wanneer Siri geen direct antwoord heeft, waardoor je altijd over de benodigde informatie beschikt.

De integratie van ChatGPT in Apple iOS 18 biedt bedrijven een fijne assistent die hen helpt om slimmer en efficiënter te werken. Door gebruik te maken van deze functie kun je jouw bedrijfsprocessen optimaliseren en je creatieve mogelijkheden uitbreiden. 

BE Digital: Jouw partner in AI-integratie

Bij BE Digital begrijpen we hoe belangrijk het is om voorop te blijven lopen in nieuwe AI-ontwikkelingen. Met de nieuwe AI-functies in Apple iOS 18 kun je overzicht houden en gemakkelijker onderweg digitale processen aansturen. Wij helpen je graag om deze technologieën optimaal te benutten en te integreren.

Vraag vandaag nog een gratis BE Digital scan aan om te ontdekken waar jij als ondernemer nog kansen kunt benutten op digitaal vlak. Samen zorgen we ervoor dat jouw bedrijf voorop blijft lopen.

Binnen ons diverse team ben ik gespecialiseerd op het gebied van SEO-strategie en AI-implementatie om jouw onderneming los van een media budget zo goed mogelijk te positioneren in de markt. En zo een autoriteit op het web op te bouwen. Daarbij kijk ik naar: • Lokale SEO: Waar bevind je doelgroep zich? • Keyword research: Waar zoekt je doelgroep naar? • SEO onderzoek: Welke kansen liggen direct voor het oprapen? • Contentmarketing: Hoe blijf je consistent groeien in autoriteit? • AI-implementatie: Hoe gebruiken we AI in zijn volle potentie, binnen de policy van zoekmachines? Ik neem je graag mee door alle thema's die hiermee te maken hebben en ben altijd benieuwd naar de uitdagingen waar jou bedrijf tegenaan loopt in het digitale veld.