Beheerder toevoegen aan Facebook bedrijfspagina

Het toevoegen van een beheerder aan je Facebook bedrijfspagina kan essentieel zijn voor het groeien van je bedrijf. Meer handen maken licht werk, en met extra beheerders kun je effectiever communiceren, marketingstrategieën uitvoeren en klantenservice bieden. Hier is een eenvoudige, stapsgewijze handleiding over hoe je iemand kunt toevoegen als beheerder van je Facebook bedrijfspagina.

 

Zorg dat je beheerdersrechten hebt #

Alleen de huidige beheerder van een Facebook bedrijfspagina kan nieuwe beheerders toevoegen. Zorg ervoor dat je bent ingelogd op je account met de nodige rechten. Als je deze rechten niet hebt, moet je contact opnemen met een bestaande beheerder om deze wijzigingen door te voeren.

 

Ga naar je Facebook bedrijfspagina #

Navigeer naar je bedrijfspagina. Dit kan direct via Facebook of via de link die je meestal gebruikt om je pagina te beheren.

 

Open de instellingen #

Zoek naar het tabblad ‘Instellingen’ aan de bovenkant van je pagina. In de mobiele app vind je dit misschien in het menu onder ‘Meer’ of het pictogram met drie stippen.

 

Ga naar ‘Paginarollen’ #

In de instellingen vind je een menu aan de linkerzijde. Klik op ‘Paginarollen’. Hier kun je nieuwe rollen toevoegen en bestaande beheren.

 

Voeg een nieuwe beheerder toe #

Scroll naar het gedeelte ‘Een nieuwe paginarol toewijzen’. Hier kun je de naam of het e-mailadres van de persoon die je wilt toevoegen invoeren. Zorg ervoor dat de persoon die je toevoegt al vrienden met je is op Facebook of dat je het e-mailadres gebruikt dat ze gebruiken voor hun Facebook-account.

 

Kies de rol #

Facebook biedt verschillende rollen: Beheerder, Redacteur, Moderator, Adverteerder, Analist, en Live bijdrager. Elk van deze rollen heeft verschillende niveaus van toegang en rechten. Kies ‘Beheerder’ voor de volledige toegang.

 

Bevestig de wijzigingen #

Nadat je de gewenste persoon hebt toegevoegd en de rol hebt geselecteerd, klik je op ‘Toevoegen’. Facebook vraagt mogelijk om je wachtwoord opnieuw in te voeren ter bevestiging van de wijziging.

 

Informeer de nieuwe beheerder #

Nadat je iemand hebt toegevoegd als beheerder, is het een goed idee om hem of haar te informeren over de verantwoordelijkheden en verwachtingen. Mogelijk moeten zij de uitnodiging accepteren, dus een snelle communicatie kan handig zijn.

 

Extra Tips #

  • Wees voorzichtig bij het kiezen van beheerders: Omdat beheerders volledige toegang tot de pagina hebben, is het belangrijk dat je mensen kiest die je vertrouwt.
  • Houd het overzichtelijk: Te veel beheerders kunnen leiden tot inconsistenties. Zorg voor een duidelijk beleid over wie wat doet.
  • Regelmatige audits: Controleer regelmatig wie toegang heeft tot je pagina en pas de rollen aan indien nodig.

Door deze stappen te volgen, kun je effectief nieuwe beheerders toevoegen aan je Facebook bedrijfspagina, wat essentieel is voor het beheer en de groei van je online aanwezigheid. Toch liever overlaten aan een expert? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek bij ons aan.