Digitale transformatie

Digitale transformatie

Klaar voor het digitale tijdperk

Voor de meeste bedrijven is de overgang naar "digital-first" niet gemakkelijk. Interne bedrijfsprocessen moeten op de schop, digitale software en tools moeten worden aangeschaft en medewerkers moeten digitale skills ontwikkelen. Er wordt een groot beroep gedaan op het aanpassingsvermogen van het hele bedrijf. Het is belangrijk om in kaart te hebben welke digitale ontwikkelingen voor jouw bedrijf relevant en bruikbaar zijn, en welke niet om zeker te weten dat jullie tijd en geld goed wordt besteed.

Wat is digitale transformatie?

Digitale transformatie betekent dat je in de bedrijfsvoering digitale middelen en ontwikkelingen voorop zet en dit continu blijft doen. Digitale transformatie gaat verder dan het hebben van een website of een Social Media profiel. Digitale transformatie is een integrale aanpak om de meeste onderdelen van de bedrijfsvoering digitaal in te richten of digitaal te ondersteunen. Het doel is een flexibel en toekomstbestendig bedrijf wat kan inspelen op de continu veranderende klantbehoeften.

 

Waarom is het belangrijk om een digital-first bedrijf te worden?

De wereld om ons heen wordt steeds digitaler. Alleen de online aanwezigheid van een bedrijf is niet voldoende voor de toenemende verwachting van de consument en van bedrijven. Omdat steeds meer onderdelen zich online afspelen, is het voor bedrijven belangrijk om in te zetten op een digital-first strategie. Dit is niet alleen het inzetten van online, maar het integreren van digitale elementen in de gehele bedrijfsvoering. Maar hoe zet je een digital-first strategie op en hoe voer je het vervolgens uit?

 

Hoe word je een digital-first bedrijf?

Veel bedrijven worstelen met het opzetten van zo’n digital-first strategie. Zowel in het uitdenken van de strategie als in de daadwerkelijke uitvoering gaat het mis. Om digital-first te worden moet allereerst het gehele bedrijf aan boord zijn van de aankomende veranderingen. Bij BE Digital starten we daarom bij de start van een digitaliseringsproject met een digitale inspiratiesessie waarbij we het gehele bedrijf aan boord krijgen van de digitale transformatie die komen gaat.

Bij digitaliseren is het van belang dat de kennis intern in huis is en er ambassadeurs zijn die de rest van de organisatie meetrekken. Het proces moet zo helder mogelijk zijn voor iedereen en worden gefaciliteerd vanuit meerdere afdelingen.

Bij BE Digital helpen we kleine en middelgrote bedrijven met digitaliseren. We doen dit op een behapbare en pragmatische manier die voor elk bedrijf geschikt is. Neem contact op om verder te praten over hoe we jullie bedrijf kunnen helpen een digital-first bedrijf te worden.

 

Barry Eichhorn

Digital Consultant

Heb je een vraag of hulp nodig? Neem dan contact met mij op.

Contact opnemen +31 6 272 157 08