Design sprint

Design sprint

Effectief toewerken naar een ontwerp en plan

Een design sprint is een effectief proces dat helpt om een idee, product, dienst of concept in een korte tijd te ontwikkelen. Bij BE Digital organiseren en hosten we design sprints om met onze klanten samen te werken en tot duidelijke oplossingen te komen. Wij faciliteren graag een design sprint met jullie team.

Wat is een design sprint?

Simpel uitgelegd is een design sprint een productief vijfdaags proces dat gebruikt wordt om ideeën te valideren door middel van sterke communicatie, prototyping en testen met echte gebruikers.

Een design sprint elimineert eindeloze discussies en maakt het productontwikkelingsproces zowel snel als productief. Aan het einde van het vijfdaagse proces beschikken de deelnemers over een concept of prototype dat is getest en klaar is voor gebruik.

Design sprints kunnen worden gebruikt voor een verscheidenheid van redenen, zoals het ontwerpen van een nieuwe functie, een bedrijf helpen bij het betreden van een nieuwe markt, of het visualiseren van een product.

 

Het 5-daagse design sprint proces

De design sprint bestaat uit vijf gedetailleerde dagen met verschillende activiteiten waaronder discussie, brainstorming, schetsen en stemmen die je dichter bij je business doel brengen. Tijdens de vijf dagen behandelen we verschillende onderdelen en is er een projectleider die het proces van begin tot eind aanstuurt.

De verschillende elementen en het format van elke design sprint is hetzelfde waardoor dit een zeer effectief proces is. Geïnteresseerd in het inzetten van een design sprint voor jullie bedrijf, product of dienst? Neem gerust contact op!

 

Digital Consultant Ingmar van Maurik

Ingmar van Maurik

Digital Consultant

Heb je een vraag of hulp nodig? Neem dan contact met mij op.

Contact opnemen +31 6 27215708