WijSlopenNu

WijSlopenNu

Bij BE Digital werken we dagelijks voor veel verschillende soorten bedrijven. Elk project wat wij doen is maatwerk omdat voor elk bedrijf het proces om te digitaliseren er anders uitziet. Op deze pagina vind je enkele van onze succes cases met onze opdrachtgevers.
WijSlopenNu

Over WijSlopenNu

Het sloopbedrijf dat werkt door heel Nederland, WijSlopenNu is door de jaren heen uitgegroeid tot een landelijk dekkend sloopbedrijf. Dit sloopbedrijf wordt ingezet in de zakelijke- en particuliere markt en zijn al 10 jaar werkzaam in sloopwerken. Van betonboren tot aan asbestsanering en van draagmuurverwijderen tot aan sleuven frezen.

Over BE Digital

BE Digital ondersteunt MKB bedrijven met digitaliseren. Bij BE Digital geloven we dat de groei van een bedrijf nauw samenhangt met de mate waarop een bedrijf in staat is te digitaliseren. Digitalisering is in onze ogen een middel om slimmer te ondernemen. Door het optimaliseren van bedrijfsactiviteiten met ICT-middelen en nieuwe technologieën realiseren bedrijven effectief meer resultaat in minder tijd. Er worden minder fouten gemaakt en het bespaart kosten. Digitaliseren is een integraal gedragen proces waarbij het volledige bedrijf en bedrijfsactiviteiten moet worden meegenomen.

BE Digital Hexagons

Succesvol schalen met SEA en SEO

WijSlopenNu is een sloopbedrijf uit Haarlem die zich richt op zowel de particuliere als zakelijke markt in Nederland. Ze bieden diverse diensten aan waaronder sloopwerken, betonboringen en asbestsanering. Hun grootste uitdagingen en doelen waren om te schalen met SEA (Google Ads) en de organische vindbaarheid (SEO) te verbeteren. Samen met BE Digital is dit gelukt, wat resulteerde in een verdubbeling en soms zelfs een verdrievoudiging van het aantal offerteaanvragen.

De online uitdagingen

De belangrijkste uitdaging voor WijSlopenNu was om te schalen en de juiste markt te bereiken. De doelen waren duidelijk: het benutten van kansen aan zowel de betaalde als organische kant van zoekmachines. Wij begonnen met het optimaliseren van de gehele website voor SEO, wat niet alleen zorgde voor hogere organische posities, maar ook een positief effect had op de kosten per klik binnen Google Ads campagnes.

Impact van onze optimalisaties:

  • Verdrievoudiging van het aantal maandelijkse offerteaanvragen.
  • Een toename van 706% in organische zoekwoorden.
  • Verbetering van de kosten per klik in Google Ads campagnes.
  • Toename van 200% in directe offerteaanvragen per maand.
  • Optimalisatie van metadata en technische SEO toepassingen.
  • Creëren van nieuwe blogpagina’s gericht op conversiegerichte zoekwoorden.

WijSlopenNu organische groei - BE Digital

Voorbeeld groei in organische zoekwoorden die binnen 1 jaar gerealiseerd is.

BE Digital aanpak

Wij hebben een totale digitale strategie van SEO en SEA toegepast en geadviseerd in het inzetten van mediabudget om de gewenste resultaten te behalen. Allereerst hebben we de zoekwoordposities in de Google Ads campagnes geoptimaliseerd en strategisch opgeschaald. We hebben een Performance Max campagne opgezet, visuele content gecreëerd en een doelgroepanalyse uitgevoerd om het algoritme binnen deze lopende campagnes te trainen en de ideale leads te targeten.

Daarnaast hebben we de lokale vindbaarheid van WijSlopenNu verbeterd door middel van verschillende SEO-technieken. Dit omvatte onder andere het schrijven van nieuwe blogpagina’s gericht op zoekwoorden met een hoge conversie-intentie. Naast deze strategische aanpak bieden wij ook digitale ondersteuning. Van e-mailboxen bijwerken, tot support bieden voor Google Mijn Bedrijf, Google Maps listings optimaliseren en nieuwe afbeeldingen op de website geüpload met de juiste alt-teksten. Deze gecombineerde aanpak zorgde voor een sterke basis waarop WijSlopenNu verder kan bouwen.

Behaalde resultaten

Sinds de samenwerking begon, hebben we goede resultaten geboekt. We realiseerden 90 directe offerteaanvragen, los van de leads via e-mail of telefoon. Bij de start van de samenwerking lagen de offerteaanvragen rond de 30 per maand, wat een toename is van  200%. WijSlopenNu is bij ons begonnen in een Boost pakket en na ongeveer 8 maanden zijn zij een stap omhoog gegaan naar ons Grow pakket. Hierdoor konden wij nog meer de diepte in gaan en meer realiseren. Het aantal organische zoekwoorden waarop WijSlopenNu rankt, groeide met 706%. Onze volgende uitdaging is om een duurzame groei te realiseren die de organische vindbaarheid in evenwicht brengt met de SEA-resultaten, waardoor WijSlopenNu een sterke organische autoriteit opbouwt binnen de online kanalen.

Wanneer gaan jullie digitaliseren?

Benieuwd hoe wij jouw kunnen helpen met digitale groei? Plan dan kosteloos een digitale inspiratiesessie met ons in!