Making Moves

Bij BE Digital werken we dagelijks voor veel verschillende soorten bedrijven. Elk project wat wij doen is maatwerk omdat voor elk bedrijf het proces om te digitaliseren er anders uitziet. Op deze pagina vind je enkele van onze succes cases met onze opdrachtgevers.
Case Making Moves en BE Digital

Over Making Moves

Making Moves helpt om jouw droombaan te bereiken. Making Moves is een internationale speler en gespecialiseerd in software voor human resource management oplossingen. De producten van Making Moves zijn voornamelijk websites, software en applicaties. De core business is het trainen en voorbereiden van kandidaten voor hun sollicitatie. Het doel van Making Moves is om mensen en bedrijven samen te brengen en mensen te ondersteunen en te laten ontwikkelen tijdens hun loopbaan.

De belangrijkste producten van Making Moves zijn:

Over BE Digital

BE Digital ondersteunt MKB bedrijven met digitaliseren. Bij BE Digital geloven we dat de groei van een bedrijf nauw samenhangt met de mate waarop een bedrijf in staat is te digitaliseren. Digitalisering is in onze ogen een middel om slimmer te ondernemen. Door het optimaliseren van bedrijfsactiviteiten met ICT-middelen en nieuwe technologieën realiseren bedrijven effectief meer resultaat in minder tijd. Er worden minder fouten gemaakt en het bespaart kosten. Digitaliseren is een integraal gedragen proces waarbij het volledige bedrijf en bedrijfsactiviteiten moeten worden meegenomen.

BE Digital Hexagons

De digitale uitdaging

Making Moves stond voor de uitdaging dat het in korte tijd internationale groei met de online platformen wilde realiseren. Het development van Making Moves zit in Sarajevo, Bosnië en de rest van het team is gepositioneerd Amsterdam. Belangrijk voor Making Moves is dat de platformen vindbaar zijn over de hele wereld en dat deze goed functioneren. BE Digital is gaan samenwerken met Making Moves met als doel dit te realiseren. Hoe? Dat lees je hieronder.

 

Marktleider in Nederland en België

Aangezien Making Moves een Nederlands bedrijf is was de focus eerst om een stabiele groei en basis neer te zetten in Nederland en België. Assessment-training.com is het hoofdproduct van Making Moves dus de focus lag als eerst op dit platform. Het ontwikkelen van een strategisch plan was de eerste stap. Het plan bestond uit het opbouwen en uitbouwen van online marketing campagnes, het inzetten van SEO, ontwikkelen van content strategie en uitbreiden van de Social media pagina’s.

De bovenstaande aanpak heeft er voor gezorgd dat Making Moves met het platform assessment-training.com in 2 jaar van 2017 tot 2019 marktleider is geworden in Nederland en België op het gebied van assessment voorbereiding. Met verviervoudiging van de omzet in 2 jaar tijd. 

 

Internationale groei

Toen in 2019 de status marktleider was bereikt was het tijd om de focus te leggen op internationale groei. BE Digital heeft ondersteund om het platform, samen met het development team, klaar te stomen voor de internationale markt. Met een nieuw design van de website en optimalisaties aan de gebruikerservaring is het platform aanzienlijk verbeterd. 

Vervolgens is dezelfde online marketing strategie gekopieerd vanuit de Nederlandse markt en ingezet voor nieuwe markten. Via BE Digital is Making Moves bij Google in het “accelerated growth program” opgenomen waardoor er een meer toegewijde accountmanager van Google meedenkt over de internationale groei. 

Inmiddels is Making Moves met zijn platformen actief in 130 landen wereldwijd en staan als volgende stappen op de planning, om het platform beschikbaar te maken in nieuwe talen als Spaans, Duits en Frans om nog meer mensen te kunnen bereiken.

Making Moves is klaar om de komende jaren een nog grotere internationale speler te worden met een groeiende digitale omzet en daarbij te focussen op een duurzame en toekomstbestendige groei. BE Digital is de digitale partner waar Making Moves de komende jaren mee door kan en wil bouwen.

Wanneer gaan jullie digitaliseren?

Benieuwd hoe wij jouw kunnen helpen met digitale groei? Plan dan kosteloos een digitale inspiratiesessie met ons in!