luxe-sloepen-haarlem-case-be-digital

Luxe Sloepen Haarlem

Bij BE Digital werken we dagelijks voor veel verschillende soorten bedrijven. Elk project wat wij doen is maatwerk omdat voor elk bedrijf het proces om te digitaliseren er anders uitziet. Op deze pagina vind je enkele van onze succes cases met onze opdrachtgevers.
Luxe sloepen

Over Luxe Sloepen Haarlem

Luxe Sloepen Haarlem verhuurt sloepen in Haarlem met én zonder schipper. Veel van de luxe sloepen worden gebruikt voor bedrijfsuitjes, een verjaardagsfeestjes, bruiloften of gewoon een dagje uit met vrienden of familie. Het is allemaal net wat specialer op het water! Luxe Sloepen Haarlem is onderscheidend vanwege de schoonheid en het comfort van de luxe Sloepen en de hoge kwaliteit catering.

Over BE Digital

BE Digital ondersteunt MKB bedrijven met digitaliseren. Bij BE Digital geloven we dat de groei van een bedrijf nauw samenhangt met de mate waarop een bedrijf in staat is te digitaliseren. Digitalisering is in onze ogen een middel om slimmer te ondernemen. Door het optimaliseren van bedrijfsactiviteiten met ICT-middelen en nieuwe technologieën realiseren bedrijven effectief meer resultaat in minder tijd. Er worden minder fouten gemaakt en het bespaart kosten. Digitaliseren is een integraal gedragen proces waarbij het volledige bedrijf en bedrijfsactiviteiten moet worden meegenomen.

BE Digital Hexagons

De digitale uitdaging

Luxe Sloepen wilde graag marktleider worden in Haarlem. Een van de grootste uitdagingen in de verhuur van boten is de enorme druk op te klantenservice van
het bedrijf. Iedere klant heeft vaak meerdere keren contact alvorens een sloep te huren. Daarnaast was er een uitdaging op meer mensen te bereiken en te overtuigen.

Aanpak en resultaat!

Om in een concurrende markt marktleider te worden moet alles kloppen. De aanpak bestond daarom uit meerdere onderdelen. Samen met Luxe Sloepen is er nagedacht over het neerzetten van een onderscheidende digitale propositie. Wie is de doelgroep en hoe willen we die bereiken? Hoe positioneren we tekst en beeld om de mensen te overtuigen een sloep te huren. BE Digital heeft samen met Luxe Sloepen de website en Social media pagina’s onderhanden genomen.

Omdat het al snel goed ging groeide Luxe Sloepen Haarlem enorm snel waardoor het tegen (digitale) problemen aan liep. Er kwam bijvoorbeeld veel druk te staan op de klantenservice omdat veel klanten meerdere keren contact willen voordat zij een sloep huren. Door een CRM-systeem te implementeren kon Luxe Sloepen de klantenstroom in goede banen leiden.

Door alle digitale optimalisaties weet Luxe Sloepen Haarlem zijn klantendatabase snel uit te breiden en is er een gemiddelde groei in omzet van rond de 30% per jaar ondanks de coronaperiode waarin veel beperkingen golden voor het varen van groepen.

Er zijn regelmatig brainstormsessies over belangrijke zaken zoals content, doelgroepen en de totale strategie. De volledige inzet wordt van A tot Z doorgemeten zodat het de ROI goed inzichtelijk is.

Hoe ziet de toekomst eruit?

Om Luxe Sloepen Haarlem toekomstbestendig te laten zijn hebben we in het begin van 2023 ondersteunt met een volledig nieuwe website en propositie. Hierbij hebben we gekeken naar o.a. de meest relevante ontwikkelingen op SEO gebied. Tevens hebben we besloten de kracht van het bedrijf in te zetten door de website heel visueel te maken en zo de mooie sloepen goed naar voren te laten komen.
Dat is wat wij het allermooiste vinden, echt maatwerk leveren en vervolgens zien dat het resultaat volgt.

Zelf een rondje varen met Luxe Sloepen Haarlem? Dat kan met een schipper, of zonder een schipper! Als je zegt dat je via BE Digital komt krijg je nog een mooie verrassing 😉

Wanneer gaan jullie digitaliseren?

Benieuwd hoe wij jouw kunnen helpen met digitale groei? Plan dan kosteloos een digitale inspiratiesessie met ons in!